Exclusive Military Hardware

2021. március 31. 17:11 - Harrdder

Magyar a világ legerősebb katonája!

Aki puszta kézzel megtart egy helikoptert!

Jól tudjuk, hogy mi magyarok mindenben is jobbak vagyunk mindenki másnál. Ezt bizonyítja ez a kép is, amelyen egy magyar különleges műveleti katona egyedül tart vissza egy Mi-17-est a kötélnél fogva! Legyünk büszkék arra, hogy ilyen erős emberek védik a hont! 

dsc_0201.JPG

Mindenesetre szavazásra bocsájtom a témát: 

 .

.

.

.

.

A kép a 2019-es budaörsi bemutatón készült. A különleges műveleti katonák gyorsköteles módszerrel csúsztak le a Mi-17-esből. Érdekes lett ez az elkapott pillanat. Április 1-én nem kell komolyan venni, remélem nem  sértődik meg senki a bárgyú viccen!  :-) 

 

komment
2021. március 25. 16:55 - Harrdder

Magyar földre magyar hiúzt! II. rész

 A Lynx okos, lát, hall, érzékel sötétben is, és halálos hatékonysággal vadászik

Az előző részben már utaltam arra, hogy a hazai ipar 21. századi képességekkel rendelkező hiúzt gyárt majd. A folytatásból most kiderülhet, hogy valóban több lesz egy erősebb motorral rendelkező, és vastagabb páncélzatú harcjárműnél.    

A Lynx kialakítása és rendszerei

KF41-es tervezésekor törekedtek arra, hogy a lehető legnagyobb helyet biztosítsák a kezelők számára. Az ergonómiai szempontokat maximálisan figyelembe vették. A katonáknak nem kell természetellenes testhelyzetben dolgozni, a kényelem biztosítása, ugyanakkor a zajterhelés mérséklése szintén fontos szempont volt.
dsc_0017.JPG

Tovább
Címkék: Lynx KF41
9 komment
2021. március 11. 21:41 - Harrdder

Magyar földre magyar hiúzt! I. rész

Miért is kell nekünk a Lynx gyalogsági harcjármű?  

A tavaly bejelentett védelmi beszerzések közül talán a Lynx KF41-es harcjármű jövendőbeli rendszeresítése volt a legnagyobb szenzáció, mivel a gyártásra idehaza fog sor kerülni. Szeptemberben már megtekinthettünk egy bemutató példányt, és részletes tájékoztató anyagot kaptunk. Azóta eltelt pár hónap, volt időm áttanulmányozni a Rheinmetall cég által adott hivatalos kiadványt. Az információkat feldolgozva úgy gondoltam, hogy érdemes egy alapos ismertetőt írni. Előre szólok, tényleg hosszú poszt lesz, még annak ellenére is, hogy két részre lett osztva.  dsc_0133_3.JPG

Tovább
9 komment
Exclusive Military Hardware
süti beállítások módosítása